1. Stella Artois (25cl) Pils
- Belgische pils, smaakvol en verfrissend.
- AB Inbev, Leuven
- Pils
- 5,2%
2. Antitanker (33cl) Pils
- Het enige echte Oelegems Pils! Een stevige bittere pils met met veel mout .
- Brakke Brouwers
- Pils
- 4,4%
3. Duvel (33cl) Speciale Blond
- De klassieker – meer moet daar niet over gezegd worden.
- Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
- Speciale Blond
- 8,5%
4. Malheur 8 (33cl) Speciale Blond
- Malheur 8 is een 100% natuurlijk bier dat gebrouwen is volgens de oude tradities en gerijpt gedurende 2 maanden in de kelders van de brouwerij. Malheur 8 heeft een frisse geur met een zwaar citrusaroma: vooral citroen en pompelmoes komende van de hopbloemen. Er is een lichte geur van kruiden waarneembaar. Het bier Malheur 8° smaakt extreem droog en is duidelijk zeer mooi gehopt, met citroenachtige toetsen. Na een tijdje komen de sherryachtige smaken naar voor, zoals die van een beendroge houtgelagerde fino. Een zeer complex bier met een eenvoudige structuur.
- Brouwerij Malheur, Buggenhout
- Speciale Blond
- 8%
5. Westmalle Tripel (33cl) Trappist
- De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier van 9,5°. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk.
- Brouwerij Westmalle, Malle
- Trappist
- 9,5%
6. Rochefort 8 (33cl) Trappist
- Een zeer donkerrood bier van hoge gisting, met complexe neus en smaak: moutig, gebrand, pure chocolade en aromatische hop.
- Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy , Rochefort
- Trappist
- 9,2%
7. Tripel Karmeliet (33cl) Tripel
- Gebrouwen volgens een ontleend 3-granenrecept, is dit bier het resultaat van een vakkundige combinatie van gerst, tarwe en haver. Gerst zorgt voor de smaak, de kleur en de body, terwijl tarwe het bier zijn lichtheid en een subtiel aroma van versgebakken witbrood geeft. Tot slot zorgt haver voor een romige en zijdezachte afdronk om het perfecte evenwicht te bereiken dat je alleen vindt in een glas Tripel Karmeliet.
- Brouwerij Bosteels, Buggenhout
- Tripel
- 8,4%
8. Orval (33cl) Trappist
- Met zijn bitter-fruitige smaak is het Orval-bier uitgegroeid tot een sterke referentie in de zeer gewaardeerde wereld van de authentieke trappistenbieren. Orval is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter. Het bier wordt gebrouwen met bepaalde, sterk aromatische hopvariëteiten, de dry hopping zorgt voor een verscheidenheid aan aroma’s met tegelijk behoud van een zekere bitterheid.
- Abdij Notre-Dame d'Orval, Florenville
- Trappist
- 6,2%
9. Duchesse de Bourgogne (25cl) Oud Bruin
- Duchesse de Bourgogne is een oud bruin, of correcter West-Vlaams roodbruin bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,2%. Het heeft een densiteit van 16° Plato. Na de hoofdgisting en een tweede lagering rijpt het bier nog gedurende 18 maanden op eiken vaten. Het eikenhout zorgt voor de fruitige smaak.
- Brouwerij Verhaeghen, Vichte
- Oud Bruin
- 6,2%
10. St. Bernardus Prior (33cl) Speciale Donker
- St.Bernardus Prior 8 blinkt uit met zijn fruitig aroma, neigend naar boomvruchten als rode appel maar ook met een exotische toets van vijgen en dadels. Het geheel wordt afgerond met indrukken van karamel en geroosterde mout. De mout-fruitige volle smaak zorgt voor een perfect evenwicht tussen bitter en zoet.
- Brouwerij Sint-Bernardus, Watou
- Speciale Donker
- 8%
11. Victoria (33cl) Speciale Blond
- Victoria eert de overwinning van de aartsengel Sint Michiel, die in 1695 Brussel als patroonheilige verdedigde tegen het kwaad. Met zijn 100% natuurlijk ingrediënten en tweede gisting op fles verdedigt het bier het eeuwenoude Belgische brouwerfgoed. Een sterk en verfrissend Blond Belgisch bier bij uitstek met 8,5% alcohol.
- AB-InBev, Leuven
- Speciale Blond
- 8,5%
12. Gulden Draak Quadruple 9000 (33cl) Gerstewijn
- Ontstaan naar aanleiding van 25 jaar Gulden Draak (verwijzend naar het vergulde beeld op het Belfort van 9000 Gent). De Quadruple is een bier met het rijke, complexe smakenpallet van de Gulden Draak (maar zonder diens karameltoetsen), dat door toevoeging van veel extra mouten, een gouden kleur, een licht fruitig aroma en een zachte licht-zoete smaak verkrijgt. Ook het gebruik van wijngist in de hergisting draagt bij tot de weergaloze smaak.
- Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
- Gerstewijn
- 10,5%
13. Gouden Carolus Whiskey Infused (33cl) Speciale Donker
- Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.
- Het Anker, Mechelen
- Speciale Donker
- 11,7%
14. Gouden Carolus Tripel (33cl) Tripel
- Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.
- Het Anker, Mechelen
- Tripel
- 9%
15. Vlaamsche Leeuw Donker (33cl) Speciale Donker
- De verschillende donkere moutsoorten geven aan dit bier, naast zijn diepe, herfstbruine kleur, ook een volmondige lichtzoete smaak en in de afdronk een lichte fruitigheid die in evenwicht is met de zachte bitterheid.
- Brouwerij van Vlaanderen, Schilde
- Speciale Donker
- 7,5%
16. Framboise Boon (37,5cl) Fruitbier
- Met Framboise Boon ervaar je een verfrissende, zachte en volle smaak van verse frambozen, alsof je ze recht van de struik op je tong zou leggen. Het bier is zeer fruitig en heeft de échte expressie van frambozen en bier, niet de smaak van snoep. Het bevat ook weinig zuren door het gebruik van veel jonge lambiek. Bovendien is het makkelijk doordrinkbaar.
- Brouwerij Boon, Lembeek
- Fruitbier
- 5%
17. Liefmans Kriek (25cl) Fruitbier
- Dit is een blend van Oud-bruin, waar 13 kg krieken per 100 l bier wordt aan toegevoegd en dat dan anderhalf jaar rijpt, met Goudenband van diverse ouderdom en zuurtegraad, Zo krijgt men een evenwichtig, complex bier met diep bruinrode kleur en een zoetzure fruitsmaak met toetsen van hout en amandel en een halfdroge kersenzoete afdronk.
- Brouwerij Liefmans, Oudenaarde
- Fruitbier
- 6%
18. Lindemans Apple (25cl) Fruitbier
- Een mengeling van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke Lambiek levert een verrassend en verfrissend bier op met een ciderachtige smaak.
- Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek
- Fruitbier
- 3,5%
19. Lindemans Pecheresse (25cl) Fruitbier
- Frisse, fruitige drank op basis van lambiek en zuiver sap, met een ondertoon van het rijke boeket van de lambiek.
- Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek
- Fruitbier
- 2,5%
20. Lupulus Bleuette (33cl) Fruitbier
- Bleuette is een waar icoon in de wereld van het ambachtelijk bier. Dit unieke bier vat de essentie van het bosbessenseizoen met zijn verfrissende aroma en diepe kleur die doet denken aan de rijke tinten van deze wilde vrucht. Het bier wordt door bierkenners gewaardeerd om zijn frisheid, unieke karakter en authentieke bosbessensmaak.
- Brouwerij Lupulus, Courtil
- Fruitbier
- 4,2%
21. Arend Tripel (33cl) Tripel
- Arend tripel is een goudblond bier van hoge gisting met een hoppige neus, een zachte moutsmaak en evenwichtige, subtiele, hopbittere afdronk en een verrassende fruitigheid.
- Brouwerij De Ryck, Herzele
- Tripel
- 8%
22. Baskwadder Tripel (33cl) Tripel
- Baskwadder Tripel is een blond licht-amber bier. De smaak is evenwichtig en volmondig met een bittere afdronk. Baskwadder Tripel bevat verschillende hopsoorten: Target, Fuggles en Hallertau die zorgen voor een evenwichtige doch kruidige bitterheid. Door deze bitterheid en het hogere alcoholgehalte is het een bier om rustig van te genieten. Baskwadder Tripel is hergist op fles.
- Brouwerij Leysen, Herentals
- Tripel
- 7,8%
23. Alpaïde Cuvée van de Generaal (33cl) Tripel
- De smaak van deze tripel werd mee door de generaal van Hoegaarden samengesteld: een malse fruitige smaak waarin mout flirt met de bitterheid van de aromahop; complex, kruidig, fruitig, zoet en evenwichtig.
- Brouwerij Nieuwhuys, Hoegaarden
- Tripel
- 8,5%
24. Lenthse Tripel (33cl) Tripel
- Op 14 april 2024 lanceerde de heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts in Lint hun eigen Lenthse Tripel in samenwerking met, en gebrouwen door, Koen Fierens (Bieren van Begeerte). De Lenthse Tripel is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles en werd op ambachtelijke wijze gebrouwen met in Lint gekweekte hop.
- Bieren van Begeerte, Berchem
- Tripel
- 8%
25. Nachtraaf Tripel (33cl) Tripel
- Nachtraaf Tripel-Blond is een goudgeel bier met een fijne pareling en een stevige witte schuimkraag. Hij heeft een hoppige smaak met een moutige achtergrond. Fijnproevers kunnen er ook een licht fruitachtige vanillesmaak in terugvinden. De Tripel-Blond hergist in de fles, wat zorgt voor een jarenlange houdbaarheid en een ronde, rijpe smaakevolutie.
- De Nachtraafbrouwers, Diksmuide
- Tripel
- 9%
26. Radio Minerva Tripel (33cl) Tripel
- Klassieke Belgische Tripel, gebrouwen naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van de iconische Antwerpse radio zender ‘Radio Minerva’. Een royaal blond bier, met subtiele kruidige toetsen. Een echte ‘classic’, net zoals Radio Minerva. Een deel van de opbrengst van dit bier is ten voordele van Radio Minerva, de grootste onafhankelijke radio van Vlaanderen. Dit radiostation werkt volledig met vrijwilligers, en hun ‘oldies’ muziek is populair bij alle senioren (van jong tot oud).
- Antwerpse Brouw Compagnie, Antwerpen
- Tripel
- 7%
27. Tripel Lefort (33cl) Tripel
- Tripel LeFort is een krachtig, goudblond, complex degustatiebier van 8.8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte, volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak. Aangename hoptoetsen van citrus en limoen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.
- Brouwerij Omer Vander Ghinste, Bellegem
- Tripel
- 8,8%
28. 4KNT Tripel (33cl) Tripel
- Samenspel van kruidige en fruitige smaken, ondersteund door een zachte moutigheid
- Brouwerij 4KNT, Stekene
- Tripel
- 8%
29. Tripel Will Edegem (33cl) Tripel
- Gebrouwen voor Den Willecom in Edegem is dit een frisse tripel die zich makkelijk laat drinken. De complexe smaak met toetsen van banaan en citrus heeft een mooie balans tussen bitter, zoet en zuur,
- Brouwerij Craywinckelhof, Lubbeek
- Tripel
- 9,5%
30. Zieke Geest (33cl) Tripel
- Dit bier is ontstaan in samenwerking met Philippe Geubels. Daar hij zijn humor graag droog heeft maar zijn bier iets minder, vroeg hij om eens iets minder bitter te maken: “iets gelak nen tripel”. Het is een tripel geworden of toch iets gelijkaardig. Zieke Geest is een tripel van 8% waarbij uitsluitend Belgische hop is gebruikt. Het is een zacht bier met een mooie moutigheid. Op het einde volgt er een subtiele, licht hoppige afdronk.
- Vleesmeester Brewery, Edegem
- Tripel
- 8%
31. Ambreus Oude Geuze (37,5cl) Geuze
- Deze Oude Geuze van geuzestekerij Ambreus uit Buizingen is een blend van jonge lambiek van een jaar met oude lambiek van twee en drie jaar. Door het mengen van jonge en oude lambiek ondergaat het bier een nieuwe gisting op fles.
- Geuzestekerij Ambreus, Buizingen
- Geuze
- 6,7%
33. Cantillon Geuze (37,5cl) Geuze
- Bier met een zurige, fruitige smaak, delicate aroma’s van hout, lange afdronk.
- Brasserie Cantillon, Brussel
- Geuze
- 5,5%
35. De Cam Geuze (75cl) Geuze
- Karel Goddeau koopt wort aan bij lambiekbrouwerijen Boon, Girardin en Lindemans en laat deze over aan spontane gisting. De jonge lambiek wordt gerijpt in meer dan 100 jaar oude, eiken vaten van het Tsjechische biermerk Pilsner Urquell. Vervolgens gebeurt de assemblage van lambiek van verschillende leeftijden, waarna het bier nog minstens een jaar op fles hergist. Door een proces van mengen en de spontane hergisting op de fles verkrijgt men de alombekende "Oude Geuze".
- Geuzestekerij De Oude Cam, Gooik
- Geuze
- 6,5%
37. Hanssens Geuze Extra (37,5cl) Geuze
- In de Gueuze Extra zit wat minder jonge lambiek dan in de Oude Gueuze. Toch wordt hij gekenmerkt door een hele aangename, frisse zuurtoets.
- Geuzestekerij Hanssens, Dworp
- Geuze
- 6%
39. Oude Geuze Tilquin (75cl) Geuze
- Gueuzerie Tilquin Quetsche is een fruitbier op basis van lambiek en pruimen. De pruimen komen van Namur of van Alsace naargelang de beschikbaarheid. Deze ontpitte pruimen worden op een mengeling van 1 en 2 jaar oude lambiek gelegd waar deze gedurende 4 maanden rijpen. De lambiek werkt vervolgens in op de vruchten, de gisten gaan het fruit vergisten en de smaak van het fruit gaat over op de gehele batch. Tot slot wordt de Quetsche afgewerkt middels hergisting op fles gedurende 3 maanden. Het resultaat is een heel licht sprankelende drank met mild fruitige toetsen, een zurige aanzet en een droge afdronk. De Quetsche is niet gefilterd en niet gepasteuriseerd en bereid met vers fruit.
- Gueuzerie Tilquin, Bierghes
- Geuze
- 6,4%
41. Affligem 0% (33cl) Alcoholvrij
- Een alcoholvrij Belgisch blond abdijbier met een rijke smaak, een zachte fruitigheid en een mild bittere afdronk.
- Brouwerij Alken-Maes, Mechelen
- Alcoholvrij
- 0%
42. Carlsberg 0% (33cl) Alcoholvrij
- Carlsberg 0.0 is een alcoholvrij bier. Een lichtbitter bier met een frisse smaak.
- Carlsberg Group
- Alcoholvrij
- 0%
43. Force Majeure Kriek 0% (33cl) Alcoholvrij
- De Belg zag fruit en maakte er alcohol van. Force Majeure zag Kriek en proefde dat het ook zonder kan. Met z’n licht zurige en nu alcoholvrije afdronk is deze klassieker eindelijk geen verboden vrucht meer.
- Brouwerij Force Majeure, Genk
- Alcoholvrij
- 0%
44. Lupulus Placebo (33cl) Laag Alcoholisch
- Placebo belichaamt de essentie van verrassing en ontdekking. Ons team van brouwers heeft dit bier gecreëerd door unieke aromatische hoppen zoals Nectaron en Citra subtiel te combineren. Het resultaat is een alcoholarm (niet-gedealcoholiseerd) bier dat op geen enkele manier aan smaak inboet, maar je een volledig authentieke smaakervaring biedt.
- Brouwerij Lupulus, Courtil
- Laag Alcoholisch
- 0,4%
45. Nano Vicaris (33cl) Laag Alcoholisch
- NANO° is een vlot drinkbaar blond bier met frisse hop- en citrustoetsen. Het wordt gebrouwen met drie soorten hop en twee soorten mout waardoor het bier een complexe en volmondige smaak krijgt. Een alcoholvrij speciaalbier mét karakter.
- Brouwerij Dilewyns, Dendermonde
- Laag Alcoholisch
- 0,3%
46. Playground (33cl) Laag Alcoholisch
- De smaak van deze Non Alcoholic IPA is vol van perzik en frisse citrusvruchten. Het is een bier met een flinke body wat zorgt voor een rond bitter mondgevoel.
- vandeStreek bier, Utrecht (NL)
- Laag Alcoholisch
- 0,5%
47. Viven Nada IPA (33cl) Laag Alcoholisch
- Een zacht volmondig karakter, mooi in balans door het gebruik van mooie aroma hoppe in combinatie met Amerikaanse bitterhop. Fruitig, fris en zomers de avond zelf en de dag erna!
- Brouwerij Van Viven, Sijsele
- Laag Alcoholisch
- 0,3%
48. Vageblond jenever (33cl) Speciale Blond
- De zachtheid van Rubbens Graanjenever bekoort menig liefhebber. Het is deze jenever, die twee jaar op ons eikenvat heeft gelegen. Na bottelen werd hierop terug Vageblond gerijpt gedurende vele maanden. Het is dan ook een uitzonderlijk lekker bier geworden dat maar zeer gelimiteerd op de markt komt.
- Brouwerij Vagebond, Merksplas
- Speciale Blond
- 8,5%
50. Baskwadder Craft Cellar Collection 2 (33cl) Barrel Aged
- Barrel Aged op een rumvat van Gils Distilleries.
- Brouwerij Leysen, Herentals
- Barrel Aged
- 14,5%
52. Black Pudding (33cl) Russian Imperial Stout
- Russian Imperial Stout. Samenwerking met Vleesmeester Berwery en Ghost Brewing (DK). De stout werd gemaakt met rozijnen die in Calvados geweekt werden, waardoor typische appel & rozijnen en alcohol smaken van een “Black Puddig” verkregen worden: zoetig, fruitig, warm op een licht gebrande stout-basis.
- Vleesmeester Brewery, Edegem
- Russian Imperial Stout
- 11%
54. Blue Seadragon (33cl) Barrel Aged
- Quadruple - Calvados Barrel Aged. Volmondige rijke quadruple met toetsen van calvados en een mooi moutkarakter.
- HopSaSam, Oudenaarde
- Barrel Aged
- 10%
56. Cabardouche vol Begeerte 24 (33cl) Speciale Blond
- Een verrassend fris blond biertje afgewerkt met groene Saphir-hopbellen.
- Bieren Van Begeerte & Cabardouche, Antwerpen
- Speciale Blond
- 6%
58. Dirty Talk IPA (33cl) IPA
- The Musketeers creëerde Dirty Talk samen met Nick Bril, tweesterrenchef & eigenaar van The Jane (Antwerpen, België). Het resultaat is een hoppig en goudblond bier met een duidelijke hint van frisse citrustoetsen dankzij de toevoeging van limoengras.
- Brouwerij The Musketeers, Sint-Gilis-Waas
- IPA
- 6,5%
60. Gulden Draak Brewmaster (33cl) Amber
- Gemaakt als ode aan familie en traditie. Zacht, lichtbitter met toetsen van vanille en whisky. Bij de Gulden Draak Brewmaster wordt er gewerkt met het basisbrouwsel van de Gulden Draak Classic om deze vervolgens te laten rijpen op houten vaten afkomstig van gedestilleerde dranken. Dit zorgt voor een unieke houtaroma en whiskysmaak in het bier.
- Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
- Amber
- 10,5%
62. Jazz Bilzen 69 (33cl) Speciale Donker
- In 1969 sloten The Moody Blues het Jazz Bilzen Bierfestival af. De Britse band kennen we uiteraard van hun hit "Nights in White Satin", dat bovendien op Belgische bodem geschreven werd!
- Jazz Bilzen Bierbrouwers, Bilzen
- Speciale Donker
- 9,6%
64. Super Sanglier (33cl) Speciale Blond
- Een helder blond bier met fijne pareling en stevige witte schuimkraag. Fruitig aroma met hopbittere toets en een frisse smaak met aangename bitterheid van hop en fijne citrustoetsen.
- Brasserie Minne, Somme-Leuze
- Speciale Blond
- 4,5%
66. Miss T Lucie (33cl) Speciale Blond
- Voor de liefhebbers van Tripels en Sterk Blond, een krachtig pittig sprankelend bier. Gebrouwen volgens een speciaal brouwproces, waarbij verschillende soorten thee (!) via een eigen ontwikkeld infusie-proces in het bier geblend worden. Een unieke interpretatie van de krachtige ‘Sterk Blond’ bieren.
- Antwerpse Brouw Compagnie, Antwerpen
- Speciale Blond
- 8%
68. Nachtraaf Quadruple (33cl) Quadrupel
- Dit helder bier met zijn donkere roodbruine kleur, heeft een fijne pareling en een stevige, romige schuimkraag. Zijn smaak is vol en zachtzoet, met toetsen van karamel, gebrande mout en koffielikeur.
- De Nachtraafbrouwers, Diksmuide
- Quadrupel
- 10%
70. Kloeke Diva (33cl) Tripel
- Kloeke Diva weet hoe indruk te maken. Met haar volle rondingen drukt deze weelderige tripel je stevig tegen haar boezem. Verfijnd, kruidig en met een zachte citrusknipoog: een fluwelen omhelzing die blijft hangen!
- Brouwerij Cabardouche, Antwerpen
- Tripel
- 8%
72. Bloesem Bink (33cl) Amber
- Bloesem Bink is een bier gebrouwen met 5 moutsoorten, één Belgische hopsoort, honing van Sint-Truiden en perenstroop van Vrolingen. Het smaakt fruitig met een licht zoete tint en een lange fruitige, zacht bittere afdronk.
- Brouwerij Kerkom, St. Truiden
- 7,1%
74. Slutte (33cl) IPA
- Slutte is een bier met een koperachtige glans en een machtige, beige schuimkraag. Eerder troebel dan helder.In het aroma ruik je een ondertoon van verse rogge met hints van citrus, hop en sinaasappelschil. Daarna merk je ook sterke kruidige en florale toetsen op. De smaak is uitgesproken hoppig en met 30 IBU behoorlijk bitter. De vier soorten hop houden mekaar mooi in evenwicht en de brouwmeesters zorgden voor een vol en zacht mondgevoel met een middellange afdronk.
- uBeer, Jette
- IPA
- 6,2%
76. Kamil Surfer Rosa (33cl) IPA
- Kamil Surfer Rosa is een heerlijk fruitige en droge Brut IPA met 5,5 % alcohol. Deze creatie is de meest recente interpretatie van een hedendaags bier waarin de rijkelijke en fruitige hoparoma’s van een IPA vrij spel krijgen en mooi samenvloeien met een flink parelend, droog mondgevoel dat aan brut champagne doet denken. Dit lichtvoetig en laagalcoholisch bier krijgt vleugels dankzij het intomen van de bitterheid en het mooi sprankelend samenspel van niet minder dan drie verschillende hoparoma's.
- Bieren van Begeerte, Berchem
- IPA
- 5,5%
78. Three Rules of Authentic Trappist (75cl) Trappist
- De trappistenbrouwerijen La Trappe, Tynt Meadow en Zundert hebben samen een nieuw bier ontwikkeld: Three Rules of Authentic Trappist. Dit karaktervolle Dubbelbier is een eerbetoon aan de drie authentieke regels van de Trappisten. Three Rules of Authentic Trappist heeft een volmondig en gebalanceerd bitterzoet karakter, met smaken van zoete karamel, geroosterde mout en een hint van turf, gecombineerd met subtiele kruidige en hoppige tonen.
- Brouwerij de Koningshoeven, Berkel-Enschot
- Trappist
- 7,4%
80. Triporteur from Heaven (33cl) Speciale Blond
- Een hemels hoppig, wazig goudgeel bier gebrouwen met huisgebakken mouten, met een frisse neus van citrus, hop en peper. In de mond een zoetige doorbakken broodsmaak gecombineerd met duidelijke hop-bitterheid en de uitvloeiende nasmaak is fruitig, zoetig, zacht bittere hop.
- BOM Brewery, Roeselare
- Speciale Blond
- 6,2%
82. Vicaris Tripel Geuze (33cl) Speciale Blond
- Vicaris Tripel/Gueuze is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De scherpe zurigheid van de spontaan vergiste lambiek wordt door de fruitige en zachte Vicaris Tripel in balans gebracht. Het eindresultaat is een rijk bier met een frisse lichtzurigheid en een zachte afdronk.
- Brouwerij Dilewyns, Dendermonde
- Speciale Blond
- 7%
84. Viven Chocolate Stout (33cl) Stout
- Een gedurfde stout onder invloed van koffie, mokka en een shotje karamel.
- Brouwerij Van Viven, Sijsele
- Stout
- 8%
86. Vleteren 12 Port Barrel Aged (33cl) Port
- Dit oud, sterk bier werd gebrouwen met 4 soorten mout, 2 soorten hop en werd daarna nog eens gerijpt op eiken porto vaten. Hierdoor krijgt het een complexe smaak, waarbij de volle, eerder zoete smaak goed samengaat met de houterige barrel aged smaak. Herkenbaar ook de smaak van donkere vruchten. De vatrijping komt mooi, subtiel door en brengt het geheel mooi in balans.
- Brouwerij Deca, Woesten
- Port
- 12%
88. Meestereske Tripel Peach Cuervo Tequila BA (33cl) Speciale Blond
- Dit bier is een ode aan de authentieke Belgische Tripel, verrijkt met de onverwachte twist van perziknoten en de exotische verfijning van tequila – een resultaat van vier maanden rijping in Cuervo Tequila-vaten. Met een stevig alcoholpercentage van 10%, biedt dit bier een complexe ervaring voor de zintuigen. De geur is een fascinerende mix van stabiele aroma’s, Brett, yoghurt en een vleugje stof, terwijl de smaak je verrast met lichtzoete, fruitige en ietwat exotische tonen, subtiel zuur en een perfecte koolzuurprikkeling.
- Brouwerij De Meester, Lendelede
- Speciale Blond
- 10%
90. Master NZ IPA (33cl) IPA
- Double Dry Hopped New Zealand IPA biedt een tropische en romige smaakbeleving. Het bier heeft aroma's van zoete hop, verse ananas, citroen, limoen en abrikoos, met een lichte harsachtige ondertoon. De smaak is fruitig en romig, met tonen van steenvruchten, citroen en een vleugje dennenhout. Dankzij Cryo Nelson, Nectaron en Motueka hop is het fris en makkelijk drinkbaar, met een milde bitterheid en een zachte, melkachtige afdronk.
- Brouwerij De Meester, Lendelede
- IPA
- 6,5%
92. Wonder Twin Powers (50cl) DDH IPA
- Een enorme body, opgebouwd uit gerst, haver en rauwe tarwe met toetsen van rode bes, sappige papaja, rijpe mango en een vleugje kumquat.
- Brouwerij Basqueland, Hernani (Spanje)
- DDH IPA
- 6,5%
94. De Roe (33cl) Stout
- Een stevige stout met walnoten.
- HopSaSam, Oudenaarde
- Stout
- 10%
96. Baskwadder Craft Cellar Collection 4 (33cl) Tripel
- Turf Barrel Aged
- Brouwerij Leysen, Herentals
- Tripel
- 10,5%
98. Duvel Imperial Blonde (33cl) Speciale Blond
- De karakteristieke Duvel-hoppen Saaz-Saaz en Styrian Golding werden iets anders gebalanceerd, en dat maakt hem duidelijk fruitiger en zachter, en ook minder bitter.
- Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
- Speciale Blond
- 10%